22 oktober 2021

Penselen Reinigen

Optimale reiniging is de basis voor goed verzorgde make-up penselen en essentieel voor een lange levensduur. Bovendien zorgt het regelmatig diep reinigen van de borstelharen voor betere prestaties van de borstels en voorkomt het huidonzuiverheden. In dit artikel leer je hoe je je borstels op de best mogelijke manier kan schoonmaken en verzorgen.


+ BORSTELHYGIËNE VOOR EEN MOOIE HUID

Wanneer je te maken hebt met make-up en met onze huid in het algemeen, is hygiëne de basis voor een mooie en egale teint.
De basis is eenvoudig: wij gebruiken onze make-up borstels om bijvoorbeeld foundation aan te brengen. Daarbij komen kleine restjes van het product (80% minder dan bij borstels van mensenhaar) in de haren van de borstel terecht.
Bovendien komen er tijdens het aanbrengen microscopisch kleine huidschilfertjes van je gezicht af, die ook in de kwast terechtkomen. Hierdoor ontstaan bacteriën en ziektekiemen, die we op onze huid verspreiden als we het product de volgende keer aanbrengen.
En juist hier schuilt het gevaar, want deze bacteriën kunnen kleine ontstekingen op onze huid veroorzaken, die zich uiten in de vorm van puistjes en oneffenheden.

Om dit alles te voorkomen, is een regelmatige reiniging van onze make-up instrumenten onontbeerlijk! 
STAP 1
Neem voordat je begint een handdoek of een microvezel doekje bij de hand, om je gereinigde penselen er achteraf op te leggen om ze te laten drogen.

Begin met het nemen van een penseel en maak deze nat onder stromend water. Doe een klein beetje van de brush soap in je handpalm en zeep de kwast in met een draaiende beweging. Belangrijk: less is more. Gebruik maar een klein drupje brush soap. 


STAP 2
Zodra er schuim ontstaat, de borstel onder stromend water uitspoelen tot er geen schuim meer zichtbaar is en het water helder blijft. Als er nog sporen van make-up op het penseel zitten, herhaalt je het proces totdat het penseel helemaal schoon is.
Vooral als u uw borstels lange tijd niet hebt gewassen, kan het zijn dat u ze twee of drie keer moet opschuimen.


STAP 3
Als het water helder blijft, knijp de haren van de kwasten dan voorzichtig uit in de handdoek en leg de kwasten neer om te drogen. NOOIT FÖHNEN! En zet ze nooit rechtop! Anders kan het water van het haar in de huls lopen en geleidelijk het hout van het handvat zachter maken, waardoor je penseel sneller breekt en de haren loskomen. Doe de borstels ook nooit in een gesloten zak als ze nat zijn, anders kunnen de haren vervormen en zullen ze niet goed drogen.


STAP 4
Laat je penseen een paar uur staan en zorg ervoor dat het borstelhaar volledig droog is. Daarna kan je je  borstels weer op hun plaats zetten en zijn ze klaar voor het volgende gebruik!


+ SNEL REINIGEN

Als je onderweg bent of je kwasten een snelle opfrisbeurt wilt geven, kan je ze reinigen met de Brush Cleanser Spray van JACKS Beauty Line.
Het bevat alcohol en heeft een ontsmettende werking.
Spray de Brush Cleanser rechtstreeks op de haren van de borstel en maak school of wrijf uit met een kleenex.

Dit type reiniging vervangt echter niet de bovengenoemde stappen, die u met regelmatige tussenpozen moet uitvoeren. De spray werd in de eerste plaats ontwikkeld voor visagisten die vaak de penselen van verschillende personen na elkaar moeten reinigen. Door de alcohol die het bevat, zijn de penselen onmiddellijk weer klaar voor gebruik.

Ontdek het hele assortiment make-up penselen van JACKS Beauty Line, klik hier.

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x